Minder kans op een kostbare mismatch. En 6 voordelen van e-assessments.

Ondernemers in het mkb zitten in nood: er zijn veel vacatures en weinig kandidaten. De krapte op de arbeidsmarkt is inmiddels voelbaar tot in de haarvaten van de samenleving. Met e-assessments vind je op een innovatieve manier de best gekwalificeerde medewerkers. Lees over de voordelen van deze waardevolle toevoeging aan je werving- en selectieproces.

Er zijn op dit moment meer vacatures dan werkzoekenden. Volgens het CBS neemt dat alleen maar toe. Mkb’ers en HR-managers zoeken in alle mogelijke beroepsgroepen naar de juiste medewerkers en kiezen noodgedwongen voor traditionele oplossingen voor werving en selectie. Met veelal als gevolg dat ze na een ongestructureerd sollicitatieproces op ‘gevoel’ kiezen.

Kijken naar alleen een cv leidt vaak tot een mismatch

Werving en selectie kan ook anders. Veel ondernemers in het mkb kijken alleen naar hoe een cv is opgebouwd. Ze beoordelen de ervaring, opleiding en welke functies iemand had om in aanmerking te komen voor de baan. Klopt dat met het functieprofiel dan wordt iemand snel aangenomen. Er wordt over het algemeen te weinig gekeken naar competenties en persoonlijkheid. Wat het risico op een mismatch vergroot.

Met e-assessments kijk je verder dan het cv

E-assessments zijn een beproefde manier om het selectieproces te vereenvoudigen en te verdiepen tegen zo laag mogelijke kosten. Je biedt het e-assessment aan serieuze sollicitanten aan. Ook de personen die niet helemaal voldoen aan het gestelde functieprofiel. De kandidaten vullen de vragenlijst online in, en de werkgever ontvangt vervolgens een interactief rapport met de resultaten. In dit rapport wordt advies gegeven op basis van een combinatie van de kenmerken van de sollicitant, de organisatie en de functie.

Versnel je selectieproces met een e-assessment. Bekijk het webinar.

Dit zijn de 6 belangrijkste voordelen van een e-assessment

E-assessments zijn een zeer waardevolle toevoeging aan het werving en selectieproces. We zetten nog even de voordelen voor je op een rijtje.

1. Je vergroot de pool van kandidaten

Het e-assessment kijkt naar de competenties van een kandidaat, in plaats van naar werkervaring. Kandidaten die in eerste instantie niet lijken te passen in een vacature op basis van ervaring en opleiding, komen mogelijk wel in aanmerking voor de vacature. Zo wordt je keuze ineens een stuk groter.

2. Betere gesprekskwaliteit door automatische interviewvragen

Het interactieve rapport van het e-assessment levert de werkgever automatisch heldere interviewvragen voor vervolggesprekken. Onderdelen die in het e-assessment naar voren komen, worden in een gestructureerd gesprek extra uitgevraagd. Dat is efficiënter dan een ongestructureerd interview en het vergroot de kwaliteit van de sollicitatiegesprekken.

3. Kleinere kans op een mismatch

Het e-assessment is een wetenschappelijk gevalideerde en betrouwbare methode om de juiste medewerker voor een functie te vinden. Het kijkt naar de competenties, kernwaarden, culturele voorkeuren en (optioneel) de intelligentie van een kandidaat. Dat verkleint de kans op een mismatch.

4. E-assessments zijn per stuk afneembaar

Veel bureau’s bieden alleen assessments in grote aantallen (bulk) aan. Een e-assessment van CoPilot is per kandidaat af te nemen.

5. Een e-assessment kost slechts € 79,95

De e-assessments van CoPilot worden per kandidaat (‘pay-per-use’) afgenomen voor slechts € 79,95. Vooral voor mkb’ers met een beperkt aantal vacatures per jaar is dat een ideale oplossing.

6. Voor het interpreteren van een e-assessment is geen training nodig

Het interactieve rapport van een ingevuld e-assessment is eenvoudig te interpreteren door de werkgever. In een speciaal overzicht is snel te zien hoe kandidaten scoren op competenties en kernwaarden. Hierdoor is inzichtelijk of deze scores overeenkomen met benchmarks die specifiek bij een functie horen.In de zogeheten ‘match score’ zie je direct of kandidaten aansluiten bij de criteria van een vacature.

Zet je voortaan ook in op de skills en persoonlijkheid van kandidaten?

Meer weten over de e-assessments van CoPilot of eerst meer informatie?  Bekijk het webinar of neem gerust contact op met een van onze adviseurs. Ze vertellen je er graag meer over.

 

Eerst zien, dan geloven?

Plan een gratis demo: zonder zorgen jouw salaris- en HR-administratie nog efficiënter regelen. We helpen je graag!

CoPilot Character