De CoPilot onboarding-app: alle functies en voordelen op een rij

Jij begrijpt dat een goed digitaal onboarding programma ervoor zorgt dat een nieuwe medewerker goed geïnformeerd is en zich nog voor de eerste werkdag al welkom voelt bij de organisatie. Dat dit ervoor zorgt dat hij of zij snel inzetbaar en productief is. En dat je op deze manier kwaliteit waarborgt, tijd en kosten bespaart én je voor minder uitstroom zorgt. 

Eerder al zetten we op een rij hoe digitale onboarding van nieuwe medewerkers gestructureerd, snel en succesvol is en gaven we je 6 voordelen en 7 tips. Dit keer gaan we dieper in op de functies en voordelen van het gebruik van de onboarding-app van CoPilot. Voor de nieuwe medewerker én voor jou als werkgever. 

Voordelen onboarding-app nieuwe medewerker 

Stuur je als werkgever een onboardingprogramma uit, dan ontvangt de nieuwe medewerker, de onboardee, een e-mail met een boodschap en een link naar de onboarding-app. De informatie die hij of zij in de app krijgt, is opgedeeld in drie pijlers: sociaal, strategisch en operationeel.  

In het sociale deel staat alles over de organisatiecultuur, de welkomstvideo van de directeur en wie zijn of haar buddy wordt. In het strategische deel zijn de visie, missie en kernwaarden van de organisatie terug te vinden. In het operationele deel staan alle praktische zaken, zodat de nieuwe medewerker precies weet wat te verwachten vanaf de eerste werkdag. Op een tijdlijn kan hij of zij zien wanneer de proeftijd afloopt en wanneer de evaluatie plaatsvindt. 

De voordelen voor de nieuwe medewerker op een rij: 

 • Voelt zich welkom door de aandacht die er van tevoren al aan hem of haar is besteed 
 • Geen zorgen op de eerste werkdag over route, locatie, tijd, parkeren, toegangspas, inlogcodes en weet wie hem of haar opvangt 
 • Hoeft zelf niet achter zaken aan te jagen: weet al wanneer en waar een laptop, mobiele telefoon, bedrijfskleding en/of een eventuele lease-auto/-fiets/-scooter op te halen is 
 • Weet dat hij of zij het niet allemaal alleen hoeft te doen, maar dat er een buddy is die hem of haar ondersteunt 
 • Voelt zich al deel van de organisatie, weet precies wie zijn of haar directe collega’s zijn en waar hij of zij met specifieke vragen terecht kan 
 • Start vol zelfvertrouwen, want weet exact wat de organisatie van hem of haar verwacht binnen zijn of haar nieuwe job én binnen de visie, missie en kernwaarden 

Goed om te weten: de informatie in het inwerktraject blijft tot twee weken na de eerste werkdag van de medewerker toegankelijk. Zo kan hij of zij altijd nog terugvallen op de informatie. Er is zowel een mobiele als een desktopversie van de app.  

Whitepaper onboarding 2

Voordelen onboarding-app voor jou als werkgever 

Alles wat de nieuwe medewerker te zien krijgt, wordt uiteraard door jou als werkgever ingegeven. Binnen zes minuten registreer je je voor de onboarding-app, waarna je in je persoonlijke beheeromgeving terecht komt. Hier vind je afdelingsspecifieke templates, zodat je niet helemaal ‘from scratch’ hoeft te beginnen. 

Je voert alles in zoals hierboven genoemd: iets over de organisatiecultuur, een welkomstboodschap, de visie, missie en kernwaarden van de organisatie en zo verder. Wil je aanvullende informatie verstrekken, dan maak je gemakkelijk extra velden aan. Zo maak je het in no-time volledig op maat voor jouw organisatie. 

De voordelen voor jou als werkgever op een rij: 

 • Je bespaart je HR-manager en andere leidinggevenden veel tijd en onrust als de onboarding gedigitaliseerd is 
 • Nieuwe medewerkers gaan al goed geïnformeerd en betrokken aan de slag en zijn hierdoor eerder inzetbaar en productief 
 • Doordat elke nieuwe medewerker op dezelfde manier gebriefd wordt en start, waarborg je kwaliteit 
 • Goede onboarding zorgt ervoor dat medewerkers 30 keer tevredener zijn over hun baan. De kans dat deze nieuwe collega verbonden blijft aan de organisatie is in dat geval maar liefst 18 keer groter. Geen overbodige luxe in een krappe arbeidsmarkt, aangezien ook nog eens één op drie medewerkers de organisatie verlaat binnen drie maanden (bron: intern onderzoek). 
 • Sterke onboarding zorgt voor behoud van talent. Het zorgt ervoor dat nieuwe talenten zich welkom voelen en realistische verwachtingen hebben. Een goede voedingsbodem voor een langetermijnmatch. 
 • Pay-per-use: je betaalt alleen als je daadwerkelijk een onboarding- programma uitstuurt 

Meer weten over onboarding? Download dan vooral ook het whitepaper Beter binden en boeien? Tijd voor de volgende stap in onboarding 

 

Ga direct aan de slag met de onboarding-app 

Verlaag de werkdruk én verhoog de kwaliteit binnen je organisatie! Binnen zes minuten ben je geregistreerd en heb je toegang tot je eigen beheeromgeving in de onboarding-app. Je betaalt pas vanaf het eerste onboardingprogramma dat je uitstuurt.

Start nu hier!

 

Eerst zien, dan geloven?

Plan een gratis demo: zonder zorgen jouw salaris- en HR-administratie nog efficiënter regelen. We helpen je graag!

CoPilot Character