Werving- en selectiesoftware voor het mkb. Waar moet je op letten?

Sollicitaties ontvangen via Outlook, persoonsgegevens bewaren in Excel; grote kans dat jouw werving- en selectieproces op deze manier verloopt. Volledig met de goede intenties, maar als bedrijf voldoe je dan niet aan de AVG-wetgeving en werk je erg omslachtig en daardoor tijdrovend. Er zijn verschillende oplossingen om zorgvuldig met gegevens om te gaan en tegelijk tijdbesparend, kwalitatief en doelgericht werving en selectie op te pakken. Goede software helpt je daarbij. Wij geven je een aantal tips waar deze software aan moet voldoen voor een optimaal werving- en selectieproces. Zo kies jij de beste software voor jouw bedrijf.

Kies voor continue ondersteuning bij werving en selectie

De juiste software helpt jouw mkb-bedrijf bij het complete werving- en selectieproces van personeel. Kies voor een digitale omgeving, waarin je wordt begeleid door automatische acties en reminders om dit proces stapsgewijs te volgen. Vacatures, bevestigingsmails, uitnodigingen naar kandidaten en collega’s en afwijzingen worden automatisch opgevolgd en uitgestuurd. Of je krijgt een reminder, zodat de doorlooptijd van het totale proces vlot blijft verlopen. Ook kandidaten hebben toegang tot dit systeem en kunnen zo eenvoudig en snel solliciteren en op de hoogte blijven van de voortgang van het sollicitatieproces. Dat maakt het HR-proces eenvoudiger, sneller en compleet met een optimale Candidate Experience. 

 

Werk veilig AVG-proof en kostenefficiënt

Sollicitaties, bijlagen, persoonsgegevens, opvolgacties en contactmomenten worden met de juiste werving- en selectiesoftware veilig bewaard en automatisch vernietigd na de wettelijke bewaartermijn. Volledig AVG-proof dus en tijdbesparend omdat alles op één plek inzichtelijk is. Let ook op de financiële mogelijkheden van software: een duur doorlopend abonnement, dat niet altijd actief wordt gebruikt, t.o.v. een systeem waarbij je per gebruik, dus per vacature, betaalt. 

Personeel vinden? lees hoe je de effectiviteit vergroot en kosten verlaagt!

Bespaar kostbare tijd bij werving en selectie

Met een geautomatiseerd systeem bespaar je tijd en voldoe je aan de juiste wetgeving en richtlijnen voor een perfect georganiseerd werving- en selectieproces. Kandidaten ervaren zo bovendien een positieve sollicitatiebeleving en je wordt ondersteund in precies datgene wat nodig is, zonder voor veel onnodige extra’s te hoeven betalen. Door automatisering worden alle acties sneller opgepakt en verwerkt en heb jij binnen no-time jouw nieuwe collega op de werkvloer staan! 

 

Promoot vacatures via vacaturesites

Goede software geeft extra aandacht aan de werving van personeel door vacatures automatisch door te plaatsen op bekende vacaturesites. Ook systematische ondersteuning in de zoekcriteria en selectie van kandidaten helpt extra om uit die enorme kandidatenpool gericht geschikte kandidaten te vinden voor jouw vacature. Deze extra toevoeging binnen een systeem maakt het verschil al bij de start van het werving- en selectieproces.  

In samenwerking met Ubeeo heeft CoPilot werving- en selectiesoftware speciaal voor het mkb ontwikkeld. Een systeem dat mkb-bedrijven ondersteunt in het werven van personeel met alle benodigde functionaliteiten voor een toegankelijke prijs. Wil je meer weten over deze software? Hier lees je meer over alle functionaliteiten en hoe dit jou kan helpen om HR optimaal in je bedrijfsstrategie te verwerken. Of vraag direct een digitale omgeving aan.   

Eerst zien, dan geloven?

Plan een gratis demo: zonder zorgen jouw salaris- en HR-administratie nog efficiënter regelen. We helpen je graag!

CoPilot Character