Personeel werven via vacaturesites. Hoe pak je dat slim aan?

Je hebt een openstaande vacature en wilt deze zo snel mogelijk vervullen. Tijd om personeel te gaan werven. Je hebt de eerste stappen doorlopen van een succesvol wervingsproces en nu? Vaak wordt de vacature op de eigen website gezet en via de socialmediakanalen gecommuniceerd. En dan is het afwachten. En blijft het misschien wel stil. Want die topper die jij zoekt, kent jouw bedrijf waarschijnlijk nog niet. En bezoekt dus ook niet jouw website en social media. Hoe verbreed je die zoektocht naar geschikte kandidaten en werf je jouw personeel succesvol?

Zet vacatures gericht en actief in

Ubeeo is de partner van CoPilot op het gebied van recruitment software. Uit deze samenwerking is de werving- en selectiemodule ontstaan. Leon Buijsman, Managing Director van Ubeeo, weet precies waar je op moet letten om succesvol personeel te werven en deelt zijn inzichten en daarbij de toegevoegde waarde die de module biedt.

Natuurlijk begint het bij de eigen kanalen. Laat de vacatures daar goed zichtbaar opvallen met een link of aparte vacaturepagina. Wist je dat deze linkjes en pagina’s, mits goed ingericht en geschreven, ook positief werken voor de indexatie op Google? Zo valt niet alleen je vacature extra op, maar kun je ook je bedrijfsverhaal goed uitlichten binnen dat online bereik. Zorg ervoor dat de inhoud van de vacature past bij je bedrijfscultuur; van tone of voice en aanbod tot manier van solliciteren en opvolging.

Eenvoudig solliciteren

Bepaal het juiste communicatiemiddel voor de sollicitaties, maak het de kandidaat zo makkelijk mogelijk. Wist je dat vacatures in meer dan 50% van de gevallen via een mobiel of tablet worden gelezen? De werving- en selectiemodule van CoPilot is hierop voorbereid en maakt het mogelijk om een sollicitatie volledig mobiel te doorlopen. Door het scannen van een QR-code of het volgen van een digitale link, kom je als kandidaat in het systeem en is het mogelijk om een cv, motivatiebrief of bijlage te uploaden. Van start tot afronding in een eenvoudige omgeving, op ieder moment en vanuit iedere locatie kan de kandidaat de sollicitatie doorlopen. 

Nieuwe call-to-action

Promoot op bekende vacaturesites

Vergroot het bereik en werf personeel via bekende vacaturesites, zoals Indeed, Monsterboard of Google for Jobs. Dat zorgt ervoor dat jouw vacature onder een grotere doelgroep bekend wordt. De werving- en selectiemodule van CoPilot bevat automatische koppelingen met deze websites. Ook is automatische integratie met LinkedIn mogelijk. De automatisering bespaart tijd, terwijl tegelijkertijd de zoektocht wordt uitgebreid.

 

Opvolging van sollicitaties

Je hebt het optimale uit je wervingsprocedure gehaald, de werving via vacaturesites is actief en de eerste reacties komen binnen. Houd ook aandacht voor het selectieproces en zorg voor een goede en tijdige opvolging met duidelijke agendaplanning. Een lange wachttijd is niet gewenst voor jouw bedrijf, omdat de vacature liefst zo snel mogelijk moet worden vervuld, maar ook zeker niet voor de kandidaat, die misschien nog wel andere sollicitaties heeft lopen. Ook hierin ondersteunt de module van CoPilot met een opvolgingstraject, inclusief automatische contactmomenten. Zo wordt geen enkele stap over het hoofd gezien en houden werkgever en kandidaat regelmatig contact tijdens het selectieproces.

Wil je meer weten over hoe de werving- en selectiemodule van CoPilot jou kan helpen bij het werven van personeel? Klik dan hier.

Eerst zien, dan geloven?

Plan een gratis demo: zonder zorgen jouw salaris- en HR-administratie nog efficiënter regelen. We helpen je graag!

CoPilot Character