Vitale medewerkers presteren ook beter!

Dit is hoe je medewerkers goed in hun vel laat zitten. Want vitale medewerkers presteren beter. Voorkom dat je medewerkers uitvallen met grote financiële gevolgen.

De afgelopen jaren hebben veel nieuwe uitdagingen voor het MKB opgeleverd. Het aantal werknemers met uitputtingsklachten laat al jaren een gestage stijging zien. Als deze klachten onbespreekbaar blijven kan dit een recept zijn ongewenst verzuim en productiviteitsverlies.

 Je wilt graag goed zorgen voor je medewerkers. Aan de andere kant: tijd is kostbaar en waar begin je? Zeker in corona tijd was dit geen gemakkelijke opgave. Het is echter aangetoond dat vitale medewerkers beter presteren. Daarnaast hebben zij aanzienlijk minder verzuim.

 De huidige krappe arbeidsmarkt onderstreept ook het belang om als werkgever aantrekkelijk te zijn voor bestaande en nieuwe werknemers. Maar hoe doe je dat nou op een eenvoudige manier?

Even een paar getallen

Maar liefst 1,2 miljoen werknemers in Nederland geeft aan dat zij last hebben van burn-outklachten. Dit komt neer op 16% van alle werkenden in ons land. Het percentage werknemers dat vindt dat er maatregelen tegen werkstress nodig zijn staat op 37%. Daarnaast gaf in 2021 ruim 34% van de werknemers werkdruk of werkstress als reden voor het verzuim. Over de hele wereld ervaren individuen, organisaties en teams meer stress en onzekerheid.

 De impact is onthutsend. Werknemers verzuimen in 2020 9,4 miljoen dagen met werkstress als reden voor het verzuim. De verzuimkosten per werknemer wegens werkstress kwam in 2019 neer op €9.300, wat neerkomt op €3,2 miljard verzuimkosten voor alle werknemers in Nederland.

Verborgen klachten

“Waarom heb ik dit nodig? Ik ken mijn medewerkers toch door en door. En als er iets is, dan zouden ze het zeggen.” - hoor ik je denken. Natuurlijk heb je een veel betere band met je medewerker dan gebruikelijk is in multinationals. Echter, een symptoom van niet goed in je vel zitten kan zijn dat men zich afsluit van de buitenwereld. En dat kan zelfs de beste werknemers overkomen.

 Misschien vermoed je stiekem al wel dat iemand in je team last heeft van werkstress of tegen een burn-out aan loopt, maar weet je niet zo goed hoe je hier op in moet spelen. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren waarop jij je team kan ondersteunen en strategieën die je kunt gebruiken om te voorkomen dat je zelf opbrandt.

 Werken aan de gezondheid van medewerkers heeft al snel iets ongrijpbaars. Logisch: je wilt je immers bezig houden met meters maken met je bedrijf. Echter, daardoor kan het wel eens voorkomen dat het mentale welzijn van medewerkers onbewust op de achtergrond raakt.

De vitaliteit van werknemers inzichtelijk

Oke, ik wil graag aan de slag. Maar waar begin ik? De eerste stap is om goed inzicht te krijgen in het mentale welzijn van je werknemers. Onze vitaliteitsscan biedt daarbij een uitkomst.

De scan is no-nonsense. Het biedt met een paar minuten werk een overzicht van het welzijn van het individu, het team en de organisatie. Maar vergis je niet: de scan is ontwikkeld in samenwerking met TNO en is daarmee sterk wetenschappelijke onderbouwd.

 scan

Met de resultaten zie je in een oogopslag hoe je teams ervoor staan. Omdat de uitkomsten van de scan op teambasis beschikbaar worden is dit niet herleidbaar naar een individuele medewerker. Daarmee is de privacy van de werknemer gewaarborgd.

 

 

 Veel digitale tools zijn niet ontworpen met het MKB als doelgroep. Lyvup heeft een scan ontwikkeld die speciaal de wensen van het MKB behartigt. Lyvup werkt samen met diverse partners in de wetenschap zoals o.a. de Universiteit van Amsterdam (UVA) en de Vrije Universiteit (VU). En dankzij een samenwerking met Copilot zijn de volledige functionaliteiten tijdelijk gratis voor jouw bedrijf.

Benchmark

Na het uitvoeren van de scan direct inzicht over hoe je team of organisatie scoort in vergelijking met andere teams in je sector. De tool biedt je daarnaast ook de optie om te vergelijken met andere sectoren.

 Ook krijg je een overzicht van de factoren die een rol spelen bij het ontstaan van klachten van het mentale welzijn. De scan geeft direct grafisch weer welke deel-elementen een rol spelen. Dit biedt een uitstekend uitgangspunt voor verder handelen.

Resultaten

 

Medewerkers in hun kracht zetten

Wat kun jij als manager doen om je medewerkers te ondersteunen bij het voorkomen van stressklachten? Leidinggevenden spelen een belangrijke rol bij het voorkomen en oplossen van werkdruk. O.a. door positieve aandacht te vestigen en goede voorwaarden te creëren voor iedere medewerker. Daarmee kan een medewerker in hun kracht gezet worden. Hij zal het beste van zichzelf geven op de werkvloer en ontstaat er daarmee een omgeving die alle medewerkers en de teamspirit ondersteunen.

Hoe kan ik mijn teams beter laten presteren?

Ben je geïnteresseerd in verdere informatie en wil je de eventuele risico's voor jouw team in beeld brengen? CoPilot mag in samenwerking met Lyvup  een gratis scan ter waarde van €350,00 aanbieden. Lyvup combineert informatietechnologie en kunstmatige intelligentie (AI) met gedragswetenschap en positieve psychologie, om zo de (mentale) gezondheid van mensen wereldwijd aanzienlijk te verbeteren.

Gebruik dan onderstaande link om jouw team aan te melden voor onze gratis scan. Wees gerust: het invullen van een test duurt slechts enkele minuten. Zowel voor teamleden alsmede voor jou. Je teamleden ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Na het uitvoeren van de scan ontvangen jij en je teamleden een resultatenoverzicht. Voor de medewerker is dit een individuele uitslag. De uitslag van het team krijg jij in je mailbox.

Start de scan

Anderen lazen ook

Eerst zien, dan geloven?

Plan een gratis demo: zonder zorgen jouw salaris- en HR-administratie nog efficiënter regelen. We helpen je graag!

CoPilot Character