Werving- en selectieproces verbeteren? 3 goede redenen om selectiesoftware te gebruiken als mkb-organisatie!

Uiteraard kun je als mkb'er een advertentie op het raam plakken wanneer je personeel zoekt. Maar is dit efficiënt? Nee. En het bereik? Dat is heel klein. Dus hoe groot is de kans dat je op die manier in deze krappe arbeidsmarkt een geschikte kandidaat vindt voor je vacature?

Na uitvoerig klantonderzoek heeft CoPilot daarom samen met Ubeeo een werving- en selectiemodule speciaal voor het mkb op de markt gebracht. CoPilot is al sinds jaar en dag partner voor het mkb. Ze begeleidt je vanaf het moment dat je een nieuwe medewerker zoekt, tot het moment dat deze medewerker - als ambassadeur! - jouw organisatie verlaat.

Hieronder lees je 3 uitstekende redenen om gebruik te maken van werving- en selectiesoftware, speciaal ontwikkeld voor het mkb.

1. Lage prijs en verminderde werkdruk

Wat als je tegen een lage prijs een veel groter bereik kunt realiseren en je totale werving- en selectieproces kunt optimaliseren? Gemakkelijk vacatures kunt aanmaken en publiceren op je eigen website en verschillende jobsites? Kandidaten digitaal laten solliciteren? En tegelijkertijd een uitstekende tool hebt om hun gegevens goed en veilig te beheren?

Groter bereik en geoptimaliseerd werving- en selectieproces

Met het digitaliseren van jouw (nu nog handmatige en tijdrovende) werving- en selectieproces verlaag je jouw werkdruk, worden kandidaten goed ingelicht en kun je perfect voldoen aan de AVG. Door het grotere bereik en de efficiënte manier van werken wordt het gemakkelijker het juiste personeel te vinden.

Extra tips over het selecteren van de juiste kandidaat vind je in dit blog.

2. Hele recruitmentadministratie in één veilige, overzichtelijke omgeving

Een ATS (Applicant Tracking System) biedt uitkomst voor het digitaliseren en verbeteren van je werving- en selectieproces. Maar de meeste van deze systemen zijn geschikter voor corporates dan voor het mkb. Ze hebben namelijk meer functionaliteiten dan je nodig hebt als mkb-organisatie, waardoor de prijs ook hoog is.

Het ATS dat CoPilot ontwikkelde met Ubeeo is ook een ATS, maar dan speciaal voor het mkb. In deze beveiligde omgeving krijgen managers inzicht in sollicitanten en wordt er AVG-proof gewerkt.

Andere voordelen van de werving- en selectiesoftware zijn:

  • het gemakkelijk aanmaken van vacatures in de stijl van jouw organisatie
  • het vergroten van je bereik door publicatie op verschillende jobsites
  • het gemakkelijk vergelijken van kandidaten
  • het afwijzen of beoordelen van kandidaten en het sturen van voorstellen
  • het volgens de AVG beheren van sollicitantengegevens

Met een standaard workflow kan het hele selectieproces eenvoudig doorlopen worden. Kandidaten hebben hun eigen sollicatieportaal, je maakt gebruik van standaard mailtemplates en kunt directe ondersteuning bieden via LiveChat support. Cv’s en motivatiebrieven worden opgeslagen op een centrale plek.

Zo heb je jouw hele recruitmentadministratie in één overzichtelijke, beveiligde omgeving en voer je een helder en effectief personeelsbeleid.

Weten hoe je het onboarden van nieuwe medewerkers snel, gestructureerd en succesvol aanpakt? Bekijk dan de informatie op deze pagina.

3. Betalen per vacature en boosten voor extra bereik

Met de werving- en selectiemodule van CoPilot heb je geen vast abonnement. Je betaalt slechts 50 euro (excl. BTW) per opengezette vacature, die vervolgens drie maanden geldig blijft. Uiteraard gaat de teller pas lopen wanneer je de eerste vacature openzet!

Blijkt jouw vacature lastig te vervullen? Dan heb je een extra mogelijkheid om nog meer bereik te creëren! Tegen extra betaling heb je namelijk toegang tot boosts, waarmee jouw vacature extra onder de aandacht gebracht wordt. Je kunt kiezen uit maar liefst 600 vacaturebanken!

Direct aan de slag met de werving- en selectiemodule van CoPilot

Samengevat realiseer je dus met de mkb werving- en selectiemodule van CoPilot tegen een lage prijs een groter bereik en een geoptimaliseerd werving- en selectieproces.

De werving- en selectiesoftware is zo laagdrempelig dat je ermee kunt starten zonder dat er een account manager of implementatie aan te pas komt.

Start hier direct met het aanmaken van jouw eigen werving- en selectieomgeving en het plaatsen van vacatures!

Eerst zien, dan geloven?

Plan een gratis demo: zonder zorgen jouw salaris- en HR-administratie nog efficiënter regelen. We helpen je graag!

CoPilot Character