Arbeidsvoorwaarden vergelijken? Vijf redenen waarom jij als werkgever het verschil gaat maken met de Arbeidsvoorwaardenmonitor!

Variabele arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend in te zetten voor het verstevigen van je concurrentiepositie in de (krappe) arbeidsmarkt. Om de arbeidsvoorwaarden van jouw organisatie goed te vergelijken met de rest van de markt, ontwikkelde CoPilot speciaal voor het mkb een arbeidsvoorwaardenmonitor, die je waardevolle inzichten geeft.  

Maar wat is een arbeidsvoorwaardenmonitor ook alweer precies? En waarom is het zo’n goed idee om deze te laten uitvoeren voor jouw organisatie? Hieronder lees je de vijf redenen!

Arbeidsvoorwaardenmonitor

De Arbeidsvoorwaardenmonitor van CoPilot is een rapportage die je inzicht geeft in wat de markt biedt op het gebied van primaire, secundaire en overige arbeidsvoorwaarden. Bijzonder aan deze rapportage is dat deze niet gebaseerd is op vacatureteksten, maar op een database van daadwerkelijk geboden arbeidsvoorwaarden door 1,2 miljoen organisaties. Zo kun je appels met appels vergelijken! Het rapport is opgebouwd uit gemakkelijk te lezen grafieken en is onder andere uitgesplitst per branche, cao en functies.

1. Meten is weten!

Nooit meer gissen of sturen op buikgevoel. Neem elke onzekerheid weg op het vlak van salarissen, vergoedingen en regelingen en ga met concrete data aan de slag om zeker te weten of jullie arbeidsvoorwaarden concurrerend genoeg zijn in de markt.

2. Baseer je besluit niet op vacatureteksten, maar op werkelijke arbeidsvoorwaarden

Het googelen naar salarisniveaus kost veel tijd en geeft je gefragmenteerde informatie. De resultaten van online salarischeckers zijn gebaseerd op vacatureteksten en geven daardoor een vertekend beeld van wat zich écht in de markt afspeelt. De Arbeidsvoorwaardenmonitor geeft informatie op basis van daadwerkelijk uitgekeerde salarissen.  

3. Bespaar jezelf het geld voor een duur adviesbureau

Een Arbeidsvoorwaardenmonitor door CoPilot is aantrekkelijk geprijsd. Het rapport is opgebouwd uit gemakkelijk te lezen grafieken en is onder andere uitgesplitst per branche, cao en functies. Je hebt dus geen duur adviesbureau meer nodig!

4. Krijg zicht en grip op trends en ontwikkelingen

Er worden door CoPilot regelmatig onderzoeken uitgevoerd naar trends en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Want willen millenniums en de generatie erna inderdaad liever flexibel werken? Of per dag uitbetaald krijgen?  

Willen werknemers liever zelf regelen hoeveel verlofdagen ze opnemen of hebben ze liever vrijheid in het aantal uren dat ze werken? De resultaten van deze onderzoeken worden opgenomen in een arbeidsvoorwaardenmonitor. Hierdoor krijg je goed zicht op met welke trends en ontwikkelingen je rekening kunt houden.

5. Werk aan je werkgeversmerk

De juiste arbeidsvoorwaarden aanbieden in de markt doet iets met jouw imago als werkgever en zijn vaak doorslaggevend in het aantrekken van het juiste personeel. Hoe goed zorg jij voor je medewerkers? En hoe wil je dat jouw organisatie bekend staat in deze (werknemers-)markt…? Vergelijk je arbeidsvoorwaarden en zorg ervoor dat je in elk geval marktconform bent. Of zelfs concurrerend!

Ook jouw arbeidsvoorwaarden strategisch inzetten?  

Neem contact met CoPilot op 013-303 1 606 voor het aanvragen van de Arbeidsvoorwaardenmonitor of vraag deze aan via de website. 

Meer lezen over arbeidsvoorwaarden?


 

Eerst zien, dan geloven?

Plan een gratis demo: zonder zorgen jouw salaris- en HR-administratie nog efficiënter regelen. We helpen je graag!

CoPilot Character