Hoe bepaal je het salaris van je medewerkers en de rest van de arbeidsvoorwaarden?

Hoewel sommige arbeidsvoorwaarden - denk aan hybride werken, thuiswerken of een fiets van de zaak - steeds meer aandacht krijgen, blijft het salaris de belangrijkste factor in het werving- en selectieproces. Wanneer heb jij voor het laatst gecheckt of jullie salarissen nog marktconform en concurrerend genoeg zijn? 

Salarissen vergelijken

Het opzoeken van salarisniveaus gebeurt meestal op Google of via een online salarischecker. Dit geeft vaak een vertekend beeld, omdat deze informatie gebaseerd is op vacatureteksten in plaats van daadwerkelijk geboden salarissen.

Wil je jouw arbeidsvoorwaarden - waaronder salarissen - écht goed vergelijken, dan is accurate informatie van belang. Wie bieden onderstaande tools aan om jouw leven makkelijker te maken. De inzichten die je hiermee krijgt, zijn gebaseerd op 1,2 miljoen werkelijke salarissen en daadwerkelijk geboden arbeidsvoorwaarden. Zo kun jij appels met appels vergelijken.

Salarisbenchmark

Wil je jouw salarissen vergelijken met jouw branche en regio? Gebruik dan de Salarisbenchmark. Je verzamelt zo inzichten hoe jouw salarishuishouding zich verhoudt ten opzichte van de daadwerkelijk uitbetaalde lonen. Handig om deze inzichten te gebruiken om je concurrentiepositie op de arbeidsmarkt te versterken!

Zijn je arbeidsvoorwaarden concurrerend genoeg

Arbeidsvoorwaardenmonitor

In een gespannen arbeidsmarkt is het lastig concurreren met andere partijen als je niet exact weet wat deze bieden aan (potentieel) personeel. Terwijl het een uitgesproken tijd is om je arbeidsvoorwaarden strategisch in te zetten. Inzichten gebaseerd op werkelijke data binnen de sector op functieniveau in het mkb zijn dus cruciaal.

Uiteraard is salaris niet de enige arbeidsvoorwaarde waarmee je personeel vindt en bindt. Behalve andere primaire arbeidsvoorwaarden zoals functie, arbeidsduur en het aantal vakantiedagen, worden ook de secundaire en overige arbeidsvoorwaarden steeds meer op een goudschaaltje gelegd door kandidaten.  

Denk maar eens aan vergoedingen (voor reis en onkosten), verlofregelingen en opleidingsmogelijkheden. Een auto, scooter of fiets van de zaak. Winstdeling, oudejaarsuitkering of dertiende maand. Maar ook goede carrièremogelijkheden en de mogelijkheid tot hybride werken of thuiswerken. Meerdere arbeidsvoorwaarden die je strategisch kunt inzetten om je concurrentie voor te blijven in de (oververhitte) arbeidsmarkt.

De Arbeidsvoorwaardenmonitor is een adviesrapportage die je inzicht geeft - op basis van feitelijke data - in wat er in de markt geboden wordt aan arbeidsvoorwaarden. Dit geeft je in no-time een idee waar jouw organisatie staat qua arbeidsvoorwaarden en hoe je je kunt onderscheiden van de rest van de markt.

Ook jouw arbeidsvoorwaarden strategisch inzetten?  

Klik hier voor meer informatie over de Arbeidsvoorwaardenmonitor en hoe deze aan te vragen. Download ook onze whitepaper: 'Zijn jouw arbeidsvoorwaarden wel concurrerend genoeg?', om te lezen welke tools nog meer handig zijn in het strategisch inzetten van jouw arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld voor het vergelijken van salarissen.

Meer lezen over arbeidsvoorwaarden?

Eerst zien, dan geloven?

Plan een gratis demo: zonder zorgen jouw salaris- en HR-administratie nog efficiënter regelen. We helpen je graag!

CoPilot Character