Corporate organisaties maakten al eerder gebruik van handige tools om het werving- en selectieproces te digitaliseren en verbeteren. Maar voor het mkb waren deze vaak net een jasje te groot en te duur.
Goed nieuws! Want ook voor jou als HR-manager binnen het mkb zijn er nu betaalbare en slimme tools om jouw werving- en selectieproces een stuk soepeler en minder tijdrovend te maken! We zetten er 7 voor je op een rij hieronder.
1. Werving- en selectiemodule: de ATS voor het mkb!
De werving- en selectiemodule die wij samen met UbeeO hebben ontwikkeld, is helemaal toegespitst op het mkb. Het is een ATS (Applicant Tracking System), maar dan zonder allerlei onnodige functionaliteiten en veel betaalbaarder.
Door het gebruiken van deze werving- en selectiesoftware vergroot je je bereik, verlaag je je werkdruk en dat alles voor een lage prijs. In dit blog lees je alles over onze de werving- en selectiemodule en hoe direct te starten met je eigen omgeving!
2. Salarisbenchmark
CoPilot is al sinds jaar en dag partner voor het mkb als het om salarisadministratie gaat. Het is logisch dat je als HR-manager af en toe vragen hebt over het juiste salaris bij een specifieke (nieuwe) functie. Daarom de salarisbenchmark.
De salarisbenchmark checkt maar liefst 1,2 miljoen werkelijke salarissen. Zo kom jij gemakkelijk en snel tot de juiste salariëring.
Lees hier meer over de tool Salarisbenchmark.
3. Salarisonderzoek
Nog zo’n handige tool, voor wanneer je je afvraagt of de salarissen binnen jullie organisatie nog wel marktconform en concurrerend genoeg zijn. Een belangrijke factor in je werving- en selectieproces, zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt!
Lees hier meer over de tool Salarisonderzoek.
4. Arbeidsvoorwaardenmonitor
Uiteraard is salaris niet het enige waar je nieuwe medewerkers mee bindt. Daarom is het goed je complete arbeidsvoorwaardenpakket regelmatig te vergelijken met de rest van de markt. Zowel per functie als geografisch. Zo kun je je arbeidsvoorwaarden strategisch inzetten om je concurrentiepositie te verbeteren. Meten is tenslotte nog altijd weten!
Lees hier meer over de Arbeidsvoorwaardenmonitor.
5. E-assessment
E-assessments helpen jou als HR-manager te achterhalen of een kandidaat goed past bij jouw organisatie. Er worden competenties, kernwaarden en culturele voorkeuren gemeten bij de kandidaat. Optioneel is een IQ-test. Zo verklein je de kans op een mismatch en vroegtijdige uitstroom.
Lees hier meer over de e-assessments.
6. Preboarding
Heb je met de werving- en selectiesoftware een geschikte kandidaat voor je vacature gevonden, dan komt er nogal wat administratie kijken bij het in dienst nemen, zoals je weet.
Met de tool Preboarding stuur je als werkgever een verzoek naar je nieuwe medewerker. De medewerker komt in een beveiligde omgeving terecht waar alle gegevens (adres, bankrekeningnummer etc.) kunnen worden ingevoerd en een kopie van het paspoort wordt geüpload. Al deze gegevens worden automatisch in een digitaal loket geplaatst, waardoor je als werkgever niet alle gegevens handmatig hoeft over te nemen.
Door het proces van preboarding met deze tool te digitaliseren en standaardiseren, bespaar je jezelf tijd, weet je zeker dat je niets vergeet en maak je minder fouten!
7. Onboarding
Een goed digitaal onboarding programma zorgt ervoor dat een nieuwe medewerker zich al welkom voelt bij de organisatie, nog voordat hij of zij daadwerkelijk gaat starten. Het zorgt er ook voor dat hij of zij snel inzetbaar en productief is en dat dit consistent gebeurt voor álle nieuwe medewerkers. Zo waarborg je kwaliteit, bespaar je tijd en kosten en zorg je voor minder uitstroom.
Met de onboarding app wordt inwerken een fluitje van een cent. Je haalt én houdt zo tevreden medewerkers binnen. Digitale onboarding van nieuwe medewerkers is gestructureerd, snel en succesvol!
Lees hier alles over de 6 voordelen van digitaal onboarden en hoe succesvol te onboarden aan de hand van 7 tips.