Zo kies je de juiste Onboarding-app!

Je bent overtuigd. In een tijd waarin medewerkers soms sneller van baan verwisselen dan een uitzendkracht, is digitale onboarding een uitkomst. Want dat gaat helpen om nieuwe collega’s duurzaam te verbinden aan jouw bedrijf. Op zoek dus naar een Onboarding-app. Maar hoe kies je voor jouw organisatie de juiste? 

Succesvol instromen van nieuwe medewerkers is de eerste stap in het binden en boeien van talent. Járenlang gebeurde dat op de klassieke manier. Vanaf de eerste werkdag. Met een bomvol inwerkprogramma en een hoop praktische regeldingen. Hartstikke nodig natuurlijk, maar weinig efficiënt. 

Sneller betrokken 

Hoe fijn zou het zijn als je met één druk op de knop de werkkleding voor je nieuwe collega hebt geregeld. En als de nieuwe collega al een beetje weet waar jullie organisatie naar streeft en wat de ambities zijn. Het roept de vraag op waarom je zou wachten met een inwerkprogramma tot de eerste werkdag. Hoe sneller je nieuwkomers het gevoel weet te geven dat zij welkom zijn, hoe groter hun betrokkenheid. Bovendien onderscheid je je als werkgever op een positieve manier. Dat is belangrijk in een arbeidsmarkt waar sollicitanten het voor het kiezen hebben.  

Whitepaper onboarding

Ontzorg en geef nieuwkomers regie 

Het gebruik van een Onboarding-app maakt dat allemaal mogelijk. Door informatie te digitaliseren en workflow te automatiseren start je het inwerktraject op voordat de nieuwe medewerkers daadwerkelijk in dienst treden. Daarmee ontzorg je je eigen organisatie en collega-leidinggevenden. 

Ook voor de nieuwkomers is het een stuk relaxter. Die krijgen de regie in handen over hun eigen onboardingprogramma. Ze bepalen zelf in welke tempo, op welk tijdstip en waar ze bekijken wie hun directe collega’s zijn. Of het verhaal over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf lezen.  

Maar hoe kies je zo’n Onboarding-app die, als het even kan, gebruiksvriendelijk is en laagdrempelig in aanschaf? Dit is waar je op moet letten.  

Vier criteria voor een effectieve Onboarding-app 

1. Beschikbaarheid op mobiele telefoon

Het klinkt simpel. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend dat een Onboarding-app goed werkt op iedere mobiele telefoon. Kies daarom voor een app die goed functioneert op de meest voorkomende besturingssystemen (Apple en Android).

2. Slimme templates

Je wilt niet zelf het wiel hoeven uitvinden. Daarom beschikt de app van jouw keuze over meerdere templates waarmee je binnen een uur jouw onboardingprogramma opbouwt volgens het principe van de drie onboardingpijlers. En natuurlijk kun je daarbinnen in alle vrijheid eigen foto’s, filmpjes, tekst en links plaatsen.

3. Hou het simpel, kies voor stand alone

Door te kiezen voor een zogenoemde stand-alone-applicatie, hou je het simpel en overzichtelijk. Je voorkomt daarmee tijdrovende en ingewikkelde implementatietrajecten. Jouw Onboarding-app is snel up and running omdat deze zelfstandig functioneert. Zo kun je meteen aan de slag. Wel zo handig. Voor jou en je nieuwe collega. 

4. Maandelijks opzegbaar 

Kent jouw organisatie piekmomenten als het gaat om het instromen van nieuwkomers? Dan is het wel zo prettig als je op dalmomenten niet hoeft te betalen voor een Onboarding-app die je niet gebruikt. Kies daarom voor een app die maandelijks opzegbaar is. Dat maakt de kosten overzichtelijk.  

Wil je starten met een digitale onboarding maar weet je niet waar je moet starten? Lees dan onze 7 tips voor een effectieve onboarding.

De ideale instroomoplossing

De Onboarding-app van Loket.nl, onze partner in HR- en salarisadministratie, voldoet aan alle vier de criteria en is de ideale instroomoplossing voor het mkb. Een bescheiden alleskunner die ook nog eens gebruiksvriendelijk is. De app functioneert standaard op de meest voorkomende besturingssystemen, zonder tijdrovende implementatieprocessen. Met standaardtemplates vul je het onboardingprogramma heel eenvoudig met operationele, sociale en strategische informatie. En met de maandelijks opzegbare abonnementsvorm is de app laagdrempelig in gebruik. Geef nieuwkomers in jouw organisatie een warm welkom met de Onboarding-app van Loket.nl.

Start nu hier!

Meer lezen over onboarding?

Eerst zien, dan geloven?

Plan een gratis demo: zonder zorgen jouw salaris- en HR-administratie nog efficiënter regelen. We helpen je graag!

CoPilot Character